Kleding inbrengen

MOMENTEEL GELDT EEN INBRENGSTOP! JE LEEST HET HIER WANNEER JE WEER KUNT INBRENGEN

 

Heb je merkkleding die je wilt inbrengen? Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken, maar bent gewoon welkom onder openingstijden. Alleen op zaterdag is het niet mogelijk om kleding in te brengen. 

Als het je eerste keer is, dan schrijven we je in als nieuwe inbrenger. Je kunt je tas met kleding vervolgens bij ons achterlaten, waarna wij selecteren welke kleding in de winkel wordt gehangen. Kleding die niet voor verkoop in aanmerking komt, kun je op een later moment weer ophalen. Er wordt ontzettend veel aangeboden bij Tutte Belle, waardoor er een strenge selectie geldt. Dit zijn de belangrijkste spelregels:

  • Je kunt maximaal 20 stuks per keer inbrengen. 
  • Je kunt inbrengen van de 1e t/m de 15e van iedere maand
  • Alleen merkkleding komt voor verkoop in aanmerking. Kleding van de Hema, H&M, Zara, V&D, Zeeman, Wibra, Bristol, CoolCat, Scapino, Persival en Bakkaboe, Shoeby en We kan niet worden ingebracht. Er is niks mis met deze kleding, maar de ervaring leert dat het simpelweg een stuk minder snel verkoopt. Omdat er zoveel wordt ingebracht, hebben we de luxe om puur en alleen merkkleding te verkopen. Hetgeen shoppen bij Tutte Belle natuurlijk extra leuk maakt!
  • Daarnaast is er een aantal merken dat niet voor verkoop in aanmerking komt. Dat zijn de volgende: Ninni Vi, Jubel, Quapi, Kiezeltje, Lief, Dirkje, Bampidano en Ochill.
  • De kleding moet heel en schoon zijn. Kleding die een tijd op zolder heeft gelegen, is vaak niet fris meer; graag even wassen van tevoren. Kleding waarvan er naadjes los zijn, ritsen niet goed werken en waar vlekjes in zitten komen niet voor verkoop in aanmerking.
  • Ook moet de kleding passen in het huidige modebeeld; kinderkleding van bijvoorbeeld 5 jaar geleden, is nu niet verkoopbaar meer.
  • Zomerkleding kun je inbrengen van februari t/m juli. Winterkleding is welkom van augustus t/m januari. 

Inbreng software-systeem

Voldoen de ingebrachte kledingstukken aan de voorwaarden voor verkoop, dan worden ze ingevoerd in ons inbreng-systeem. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met PDF-document, waarin al je inbreng met bijbehorende prijzen op een rij staat. Mocht je nog geen mailtje hebben ontvangen, dan kun je ook altijd eventjes inloggen en kijken of de door jou ingebrachte kleding al in ons systeem staat. De bevestiging is puur ter kennisgeving. De kleding die niet geselecteerd is voor verkoop (wegens gaatjes/vlekjes/verwassen etc.) schenken wij aan het goede doel.

Tegoed

Je kleding krijgt een prijskaartje met barcode, die we scannen bij verkoop. Zo wordt exact bijgehouden wat er verkocht is. Deze verkoop kun je met je klantnummer en wachtwoord thuis of op je smartphone checken, heel handig! Tutte Belle bepaalt de verkoopprijs; dit zijn eerlijke, redelijke prijzen, die passen binnen het concept van de winkel. We behouden ons het recht voor de prijs tussentijds aan te passen. Klanten mogen alles, dus ook de tweedehands kleding, 14 dagen ruilen. Als een kledingstuk van jou verkocht is, dan wordt je tegoed eerst 'rood' zichtbaar. Wordt het niet geretourneerd, dan wordt je tegoed na 14 dagen 'groen' en is het beschikbaar om te gebruiken. 

Niet-verkochte kleding ophalen

De ingebrachte artikelen hangen 8 tot 10 weken in de winkel. Artikelen die na deze periode niet zijn verkocht gaan bij voorkeur naar een goed doel*. Mocht je de niet-verkochte kleding terug willen, dan krijg je een week voor het verstrijken van de retourdatum bericht dat je de spullen op kunt komen halen. Je komt langs in de winkel en kunt jouw kleertjes dan zelf uit de rekken halen. Als de drukte het toelaat helpen we je hier uiteraard bij! Vervolgens halen we aan de balie de niet-verkochte kleding uit het systeem. Kleding die binnen 4 weken na de retourdatum niet is opgehaald, wordt alsnog aan het goede doel geschonken. 

Na verkoop wordt 50% van de opbrengst shoptegoed voor jou! Mag jouw kleding naar onze goede doelen? Dan krijg je 55% van de opbrengst als shoptegoed!

Wanneer kleding van jou verkocht wordt, is 50% van het totaalbedrag voor jou! Van het restantbedrag gaat een deel naar de belastingdienst en het restant is voor Tutte Belle.

Alle verkochte artikelen worden als tegoed op je klantnummer geboekt. Dit bedrag kun je gebruiken als shoptegoed in de winkel. 

Klik hier om in te loggen

* Goede doelen: momenteel is dit Buurvrouw & Buurvrouw in Leeuwarden. Zij hebben een weggeefwinkel waar mensen die dit nodig hebben gratis kleding kunnen krijgen. Een geweldig initiatief!

*Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor het zoekraken van kleding op welke manier dan ook. Het is voor Tutte Belle niet mogelijk om je kleding te verzekeren, omdat het geen eigendom van de winkel is.